Din nou la Huda lui Papară

EXPLORINGS

În ciuda unei prognoze meteo deloc favorabile care într-un final s-a dovedit a fi greşită, în weekend-ul 3-5 octombrie 2014 am mai reusit sa ne întalnim înca o data în acest an (am mai fost în august) la Huda lui Papară.

Cum in seara zilei de vineri am ajuns cam târziu şi duminica trebuia sa plecam către case devreme, am fost nevoiţi ca sâmbată sa facem şi transportul echipamentului de scufundare până la sifonul din galeria Balogh, şi lucrul in sifon, şi scoaterea echipamentului din peşteră.

După douş ore de muncă subacvaticş în apa de 8-9 grade, am reuşit sa avansăm circa 1.5 metri în adâncime, fiind acum în faţa primei restrictii ceva mai severe din sifon. Din nefericire, profilul e neschimbat: o galerie cu pietriş pe fund, rectilinie, înaltă de 15-30cm (şi care necesită saparea în continuare a unui sanţ de acces). Estimăm, atât cât ne permite vizibilitatea, ca adâncimea este cu încă cel puţin 5 metri mai mare decât în punctul în care ne-am oprit pentru moment – 5.5 metri. Din fericire avem încă foarte mult aer curat la dispoziţie şi tot timpul din lume.

Participanţi au fost Gabriela Cocean, Alina Rusu, Magdalena Drăgan, Claudiu Rusu, Cristian Irimieş, Cosmin Oşorhean, Radu Drăgan şi subsemnatul.

Călin Drăgan