Huda lui Papara, prima sută de metri

EXPLORĂRI, ŞTIRI

Luna Septembrie a fost una extrem de aglomerată pentru mica noastră echipă de lucru de la Huda lui Papară. Însa au început să apară rezultatele după care săpăm de aproape 3 ani.

Într-o primă fază, s-a reuşit străpungerea restricţiei reprezentate de sectorul de sifon situat între adancimile de 4 si 8 m, începând cu 4 metri de la intrare, pe o distanta de 10m. După o strâmtoare ceva mai ingustă, nu ca pana acolo ar fi foarte înaltă galeria, s-a înaintat pe un tub de presiune care prezintă suişuri şi coborâşuri. Acesta a fost parcurs pe o distanta de aproximativ 100m, cu adâncimea maximă atinsă de 30m (unde există o nouă restricţie severă, depăşită).

Explorarea continuă.

Au participat la turele din 29-30 august (a), 6-7 (b) şi 19-20 (c) septembrie, în oridine alfabetică:
Ada Retegan(a), Alexandru Rora, Anca Irimieş(a, c), Beni Chiorean(a, b), Călin Drăgan(a, b, c), Claudiu Rusu(a, b, c), Cosmin Oşorhean(a, b, c), Cristian Irimieş(a, b, c), Cristina Preda(a, c), Dragoş Pătrâncă(c), Florin Dodea(a, b, c), Ilie Bocşe(a, c), Liviu Retegan(a, b, c), Magdalena Drăgan(a), Ovidiu Jucan(a), Ramona Ciulpan(c), Rareş Maier(a), Vlad Blaga(a, b).

Călin Drăgan