Pentru o clipă am putut să mă transform în peşte

ŞTIRI

Scufundare? Da, câţiva candidaşi entuziaşti s-au scufundat într-un mediu nou. Primul pas spre necunoscut a fost un curs de teorie despre scuba diving, regulile şi pericolele scufundării. Întâlnirea a avut loc în organizarea clubului KMDSZ, unde Hantz Péter, ca scafandru experimentat, a ţinut o prezentare care pentru majoritatea din sală a părut înfricoşătoare: unii, la ascultarea teoriei au abandonat ”lupta crâncenă pentru supraviţuire”.

În ziua cea mare, la ora 6 dimineţa, un grup mic aştepta cu nerăbdare în faţa bazinului facultăţii. Echipamentul era asigurat de Rajka Géza, instructorul scafandru al ”Speosub”. Rajka Géza lucrează la Institutul de Speologie ”Emil Racoviţă” Cluj. Înainte de scufundare am mai ţinut puţină teorie, iar după aceea Géza ne-a ajutat să ne echipăm. A sosit momentul adevărului. Ne-am aruncat în bazin şi ne-am dus la fund, unde Péter şi Călin ne îndrumau mişcările. Să vedem cum au trăit prima scufundare viitorii scafandrii:

Pentru mine a fost o experienţă frumoasă, puteam să respir sub apă, pentru că n-am mai fost niciodată sub apă fără să-mi străng nasul cu mâna şi să nu-mi închid ochii. Era surprinzător că pot urma mişcările colegilor sub apă.

Jakab Júlia

În timpul scufundării cel mai interesant lucru a fost că centura cu plumb mă ţinea jos şi eu puteam să mă târăsc la propiu la fundul piscinei. Ca să mă ridic puţin, trebuia să bag aer în vestă.

Barabás Krisztina

Este prima dată când am facut o scufundare, şi mi-a plăcut enorm. Ar fi bine să mai efectuăm scufundări.

Ciausu György

Pentru mine înseamnă o poartă nouă, care mă duce spre imaginaţie şi curiozitate. Pentru un moment m-am simţit deliberată ca şi cum m-aş fi autodeepăşit. Mi-ar plăcea să mai simt aceste sentimente din nou…

Nyulas Emese

Nu în fiecare zi ţi se întâmplă aşa ceva. Iubesc înotul şi îmi place şi scufundarea, de aceea mi-ar plăcea să fac scufundări şi în ape deschise. Era amuzant că colegii păreau mai mari sub apă.

Solyom Réka

Sunt ”prieten” cu apa, dar scufundarea a adus ceva nou pentru mine. Savuram momentele când luam aer sub apă şi era foarte interesant când suflam aerul. M-am amuzat când că am ajuns pe spate din cauza buteliiei şi mă chinuiam să mă întorc.

Flórián Zsóka