Egy kis időre hallá változhattam

HÍREK

Búvárkodás? Igen, pár lelkes jelentkező alámerült az idegennek vélt közegbe. Az első lépés az ismeretlen felé egy elméleti betekintés volt a búvárkodás menetéről, szabályairól és veszélyeiről. A KMDSZ-klubban szervezett találkozó, amelyen Hantz Péter búvári minőségében tartott előadást, többek számára ijesztőnek bizonyult: volt, aki már az elmélet hallatán feladta az „ádáz harcot a túlélésért’’.

A búvárkodás nagy napján, hajnali hat órakor egy kis csapat várakozott az egyetem uszodája előtt. A felszerelést a „Speosub” búvárklub oktatója, Rajka Géza hozta, aki az Akadémia Barlangkutató Intézetben dolgozik. A búvárkodás előtt volt még egy kis elmélet, majd Géza felsegítette ránk a felszerelést. Aztán jött a csobbanás és a lemerülés a medence aljára, ahol Péter és Călin egyengették első uszonycsapásainkat. Lássuk, hogy vélekedtek víz alatti kalandjukról a leendő búvárok:

Számomra egy élmény volt, hogy a víz alatt képes voltam szuszogni, mert még sosem voltam víz alatt anélkül, hogy ne fogtam volna be az orrom és ne csuktam volna be a szám. Meglepő volt, hogy követhettem a társaim mozgását a víz alatt.

Jakab Júlia

A búvárkodás ideje alatt a legérdekesebb az volt, hogy a medence aljára húzott az ólomöv, amely nehezékként szolgál és szó szerint másztam a medence alján. Ahhoz hogy felemelkedjek, egy kis levegőt kellet eresszek a mellénybe.

Barabás Krisztina

Első alkalom, hogy búvárkodom, nagyon tetszett. Jó lenne megismételni.

Ciausu György

Számomra egy új kapu, ami a képzelet és kíváncsiság felé vezet. Pár pillanatra azt éreztem, hogy felszabadultam és túlléptem a határaimat. Ezt az érzést szívesen átélném újra és újra.

Nyulas Emese

Nem minden nap történik ilyesmi, nagyon szeretek úszni és megtetszett a búvárkodás is, ezért szeretném kipróbálni nyílt vizeken is. Vicces volt, hogy a társaimat nagyobbnak láttam a víz alatt.

Solyom Réka

Jó barátságban vagyok a vízzel, de a búvárkodás újat hozott számomra. Élveztem, hogy a víz alatt nagyokat szippanthatok és a levegő kifújása is érdekes volt. Vicces volt, hogy néha felfordultam a palack miatt és kapálódzva próbáltam visszafordulni.

Flórián Zsóka