Treapta II Aqualung Legend Glacia

VÉLEMÉNY-ÉRTÉKELÉS

Aceasta treaptă II, produsă de compania Aqualung, este dedicată folosirii în ape reci (ceea ce nu înseamnă că nu se comportă la fel de bine şi în ape calde).

Are o construcţie în care metalul nu e folosit cu zgarcenie, astfel că transferul termic este unul foarte bun. Capacul din fată, din aluminiu,este uşor de demontat, chiar şi sub apă, ceea ce face din aceasta o treaptă II usor de curaţat şi menţinut în stare de funcţionare.

Pentru prevenirea îngheţului, furtunul este prevazut cu radiatoare, unul pe traseul acestuia, şi unul în capat, langa treaptă.

O folosesc împreună cu o treaptă I Scubapro MK17, şi respiraţia e foarte lejeră şi lipsită de efort. La aceasta ajută şi dispozitivul Venturi care permite reglarea sensibilităţii treptei.

Ce este neplăcut la intrarea in apă e ca e performanţa o face şi foarte sensibilă. Astfel amorsarea accidentală, soldată cu pierderi de aer, este foarte probabilă daca muştiucul ramane îndreptat în sus şi treapta nu e complet scufundată. Sub apă n-am avut nici un fel de probleme cu ea, împreuna cu MK17 fiind deterntorul meu favorit.

Călin Drăgan